Outlét

Írta: Szilágyi Ágota és Tankó Erika
Outlét

Szilágyi Ágota és Tankó Erika performansz-játéka

unnamed

Mottó:
"Nem mindegy, hogy honnan startolsz. Azt mondják, az embernek mindig van választása. Nekem nem volt".

Az alkotók gondolatai:
"Outlét... Átvilágítani az emlékeken, helyére tenni a múltat, áttetszővé és átjárhatóvá tenni a jelent, hazavinni magunkat önmagunk legmélyére. Úgy gondoljuk, hogy van egy pont: átjáró álom és ébrenlét között, ahol találkozni tudunk önmagunk legelemibb energiáival... különös mélytengeri állapot ez, víztömegek alatti világ, ahol legféltettebb gondolataink és érzéseink kapnak helyet, ülepednek le - egyik réteg a másik után, egyik álom a másik után. Ezeket a rétegeket próbáljuk meg felfejteni, és képekben megfogalmazni: egyfajta "személyes kódrendszer" felállításáról van szó, amelyben a nézőkre az asszociációkon keresztüli "kódfejtés" expedíciós feladata hárul. Csángógésa, pszihedelikus szerelem, pom-pom-pionír."

Az önéletrajzi ihletésű előadás a két, a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen végzett és a temesvári Csiky Gergely Színházban korábban többször együtt játszó színésznő személyes gondolatain keresztül szól gyökereik kereséséről, lehetséges megerősítésérő, nőiségről és a szavak teremtő erejéről. A hol különváló, hol periodikusan összefonódó életutak kapcsán nem csupán saját magukat, hanem a velük együtt és körülöttük formálódó környezetet is vizsgálják.

Az összművészeti (szöveg, mozgás, animáció, videó-projekció, zene, ének) előadás különleges vizuális látványvilággal bír, Szilágyi Ágota és Tankó Erika "mélytengeri léthez" illeszkedő jelmezeit Szőllősy Attila egyedi, LED technológiával kidolgozott fényterve teszi különlegessé.

unnamed

Játsszák:
Szilágyi Ágota
Tankó Erika

Alkotók:

Fénytervező: Szőllősy Attila
Videóművész: Birkás Mona
Produkciós vezető: Balázs Katalin

Bemutató: 2015. november 21., Maladype Bázis

Az előadás időtartama: 70 perc

Turné:
Művészetek Völgye Fesztivál, Taliándörögd - 2016
Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka, Szerbia - 2016
Bánsági Magyar Napok, Temesvár, Románia - 2016
REÖK Regionális Összművészeti Központ, Szeged - 2016
Bukaresti Magyar Intézet, Bukarest, Románia - 2016