Gyerek bázis

Maladype Gyerek Bázis 2012

pic1405175423

A Maladype Bázis 2012-ben Maladype Gyerek Bázis címet viselő drámapedagógia sorozatot indított. A program vezetője Tarján Kata gyakorlatvezető, aki a Színházművészeti Egyetem drámapedagógus szakán szerzett óvodapedagógus diplomával és többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A drámapedagógia, a művészeti nevelés és az oktatási szakemberek továbbképzési területének, valamint a Maladype Színház közönségfilozófiájának és nevelési programjának jó ismerője/elismert szakembere.
Komplex foglalkozásainkon a mese, a költészet, a zene és a színház sajátos formanyelvével és kommunikációs lehetőségeivel ismerkedhetnek a résztvevő gyermekek. A nevelési folyamat során a művészetek iránti érzékenységen túl, az iskola készültséghez szükséges tanulási képességek is intenzíven fejlődnek (koncentráció, kommunikáció, szocializáció stb.).
A foglalkozások anyagát a mesékből, versekből születő, vagy éppen meséket, történeteket létrehozó rögtönzött etűdök és játékok, illetve a zenéhez kapcsolódó mozgás- és tánc improvizációk alkotják.

Gyerekelőadások 2012-2013

Kuruttyoló Békakirály
Mesék a Békáról, aki bejárta a világot – Világkörüli út a hangok birodalmában
Trapp, a Ló – Világkörüli út a hangszerek birodalmában

Az Apró Színház zenés mese- és játéksorozata gyermekeknek. Az előadássorozatban színész-drámapedagógusok vezetésével, meghívott zenészek közreműködésével különböző kultúrák zenei hagyományait és hangszereit ismerhetik meg gyermekek és felnőttek egyaránt. A mesék főszereplőinek segítségével a világ messzi tájaira (Európa, Afrika, Dél Amerika) jutnak el a nézők és kalandokkal teli útjukon az ottani zenei kultúra sajátosságait is felfedezhetik. A program kiemelt célja a gyermekek zenei nevelése, valamint érdeklődésük, nyitottságuk kialakítása saját és más népek kultúrái felé.

Az interaktív mese- játék sorozat alkotói és játékvezetői: Tarján Vera és Mogyoró Kornél
Meghívott zenészek: Mogyoró Kornél, David Dely, Abdul Aziz, Ibrahim Fall, Korecz Kata, Németh Szabolcs