Társas-játék

Ha már játszol, játssz okosan!A játék leírása:

Minden, amit nem tudsz a szerelemről, szexről, kapcsolatok működéséről, játszmákról.
Előadás-sorozat a párkapcsolatokról, melyek zavarait sokan érzik, de kevesen értik - kezdő, haladó és profi játékosoknak!

Hat alkalommal, előadás-beszélgetés-játék keretében a legfrissebb kutatási eredmények és a gyakorlatban is tesztelt elméletek felhasználásával keressük a választ mindenkit érintő olyan fontos kérdésekre, mint a párválasztás, összeillés, megtartás, kapcsolati játszmák és problémák, szakítás, hűtlenség, válás és újrakezdés.
Az egyes találkozások kötetlen hangulatban, a közönségre nyitottan és őket bevonva zajlanak, teret engedve a spontaneitásnak, kreativitásnak és intuíciónak, ezzel erősítve magunkban és egymásban a homo ludens-t.

A játékmesterek:

Prof. Dr. Csepeli György szociálpszichológus, kis játszmák nagy mestere
Pócsi Orsolya pszichológus, a szerencsejátékos
Dr. Szabó-Tóth Kinga családszociológus, aki egy körből sem marad ki

Phototastic 2016 04 06 f58cae47 282d 49a8 a441 77b50f35c9911

A játék menete avagy a szabadegyetem témái:

2016. március 1. 18:00

Héja nász a zavaron. - A start mezőtől a célig.
Mit keres a férfi? Mit keres a nő? A kapcsolatok dinamikája: közelség és távolság. A párválasztás mögötti rejtett mechanizmusok. Létezik-e az igazi? És mennyi van belőle? Miért kevés a szerelem a nőknek? És miért kevés a szex a férfiaknak? Sokkoló adatok a párkapcsolatokról.

2016. március 22. 18:00
…és nincs hozzá férfi. Vagy mégis?! – Férfiak és nők. Bábuk a táblán? Az alakításért Arany Málna vagy Oscar?

2016. április 5. 18:00
Az élet játéka - A megtartás művészete. Az akadályok legyőzése.

2016. április 26. 18:00
Ki nevet a végén? Stratégiai játékok– Kapcsolati játszmák és konfliktusok. Játékszenvedély.

2016. május 10. 18:00
Családi társas– Családi életciklusok. Ha egy körből kimaradtál…

2016. május 24. 18:00
Game over! – Válás és újrakezdés. Csalás és megcsalás.

A játékmesterekről:

Prof. Dr. Csepeli György
Közel s távol szociálpszichológiai előadás nincs nélküle. A Magyar Tudományos Akadémia doktora, az ELTE és a ME professzora. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a párkapcsolati konfliktusok, játszmák és forgatókönyvek elemzésében és kutatásában. Megszámlálhatatlan publikáció fűződik a nevéhez.
Dosztojevszkij rajongó. Imádja a várakat és a különös vonzalmat érez a kripták iránt. Minden, ami halott, neki élő.

Pócsi Orsolya
Klinikai szakpszichológus. Kutatási területe a párkapcsolatok lélektana.
Egyéni és csoportos terápiák keretében pszichodráma módszerrel keresi a párkapcsolati problémák mibenlétét. Különféle korosztályokat avat be a pártalálás rejtelmeibe. Rendületlenül hisz abban, hogy az igazi megtalál, a nem igaziért meg nem kár.
Nagy Márai rajongó, hisz az önzetlenségben, a feltételezett őszinteségért önmagát adja. Imád gyönyörködni a lányaiban. Szeret szórakozni és szórakoztatni (és szórakozott).

Dr. Szabó-Tóth Kinga
Phd. fokozattal rendelkező szociológus. A Miskolci Egyetem BTK Szociológiai Intézetének vezetője. Szakterülete a párválasztás szociológiája, a családszociológia. Évek óta sikeresen tart előadásokat és szemináriumokat párválasztás, szerelem, család témakörében.
Szeret embereket összehozni. Imádja a kortárs angol irodalmat. Lételeme a nyüzsgés. Hisz a sírig (és azon is túl) tartó szerelemben. Mindent csak szenvedélyesen csinál, különben bele sem kezd. Rajong a bábelőadásokért és képes lelkesen tapsolni cirkuszi előadásokon – mindezeket kilencéves kisfia kedvéért.

Vigyázz! Garantáltan addikciót okoz! Te is lehetsz a győztes!

Mindenkinek jó szórakozást kívánnak a játékmesterek!