Woyzeck

Írta: Georg Büchner
Woyzeck

Fordította: Thurzó Gábor, Halasi Zoltán

Rendező: Claudio Collová
unnamed

"Elátkozott hely az. (...) Csend van, minden csendes. Mintha meghalt volna a világ. Marie, mennünk kell." /Woyzeck - Büchner/

"A figyelmet ezúttal két karakterre, Woyzeckre és Mariere összpontosítottam: csak ők jelennek meg a színpadon, megsokszorozva, mint egy Francis Bacon-triptichonon, egy olyan eseményláncolatban, amelyben már minden megtörtént és most felidéződik, mint egy pusztulás utáni tájképen." (Claudio Collová)

Claudio Collová 1985-ben, Palermóban szicíliai művészek (színészek, festők, táncosok, zenészek) egy csoportjával alapította meg a Cooperativa Teatrale Dioniso társulatot - mai nevén az Officine Ouragan társulatot -, amely a kezdetektől fogva a kísérleti színház területén fejti ki tevékenységét. Előadásaikat (melyek különböző inspirációs forrásokból - költészet, fotóművészet, festészet - táplálkoznak és jórészt fizikálisak) különböző olaszországi színházakban játszották, illetve hozták létre, és több olasz és nemzetközi fesztiválon is bemutatták. Legutóbbi külföldi munkája a Hamlet - Album de Familie volt, Müller és Shakespeare nyomán, a bukaresti Mic Színházzal közös produkcióban. Következő olaszországi bemutatója - a James Joyce Ulysses című műve alapján korábban készült több előadása eredményét is felhasználva - a 2009/2010-es évadban lesz a palermói Teatro Stabile Biondo színházzal, és az azt követő évadban több olaszországi városban is látható lesz majd.

unnamed

Játsszák:

Bakos Éva
Fátyol Hermina
Fátyol Kamilla
Lendváczky Zoltán
Orosz Ákos
Páll Zsolt
Simkó Katalin
Tompa Ádám

Dramaturg: Claudio Collová
Díszlet-és jelmeztervező, fény: Claudio Collová
Díszletkivitelező: Bajkó György
Jelmezkivitelező: Makai Hajni
Tolmács: Varsányi Kristóf
Asszisztens: Fülöp Veronika, Mátrai Mirella
Produkciós vezető: Demeter Andrea

Bemutató: 2008. november 13., Thália Színház - Új Stúdió