Számolj velünk! - Aukció és "garázsvásár" a Maladypében

A 2015/2016-os színházi évadban megalakulásának 15. évfordulóját ünneplő Maladype Színház támogatása a működési pályázat eredményeként radikális mértékben csökkent. Ahogy az elmúlt években már számos alkalommal, a Maladype egyre nehezebb anyagi körülményei mellett különböző „túlélési stratégiák” és kényszerű megoldások sorát volt kénytelen kidolgozni, így a most kialakult helyzetben is hasonló módon, kreatív támogatói programokkal és megoldásokkal próbál reagálni a szűkülő támogatási összegekből adódó állapotokra.

Ezúttal a színház történetét meghatározó 2008 és 2014 között létrejött emblematikus és világlátott előadások (a teljesség igénye nélkül Leonce és Léna, Tojáséj, Übü király, Lorenzaccio, Platonov) egy-egy emlékezetes rekvizitumát bocsátja aukcióra, hogy a számára megítélt dotációt, az ily módon befolyó összeggel is kiegészítve biztosítani tudja mindennapi működésének és projektjeinek finanszírozását, valamint a 15. évad megvalósulását.

A Színházak éjszakáján, szeptember 19-én 17.30 órától Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökének közreműködésével rendezett aukción a látogatók licitálhatnak a Maladype Színház díszletelemeire, kellékeire, jelmezeire és a színház előadásaiban szereplő egyedi, a Maladype Színház alkotói által dedikált tárgyak tulajdonosai lehetnek. Árverésre kerül többek között Törőcsik Mari, Ladányi Andrea és Kuna Károly jelmeze a Figaro házassága, a Pokol és a Don Carlos előadásokból, a Platonov egyedi készítésű biliárdasztala és a hozzá tartozó teljes biliárdszett, a Pokol előadásból jól ismert csontvázszerű forgó trónszék, mely Hans Rudolf Giger, az Alien filmek tervezőjének dolgozószobájában megtalálható karosszék pontos másolata, Salvador Dali Gala és Dali az égben c. művének Ambrus Mária tervezte mennyezetre kifeszíthető vászonra printelt másolata a Don Juanból, Katus György szobrászművész flamingója a Tojáséjből, a Stílusgyakorlatok különböző korokat idéző elegáns jelmezei és a felsoroltak mellett még számos különlegesség.

Az aukciót követően 18.00 órától a Maladype „garázsvásárt” tart, ahol a már korábban említett előadásokon kívül a Figaro házassága, Pokol, Don Carlos, Egmont, Don Juan, Macbeth/Anatómia, Roberto Zucco, Stílusgyakorlatok jelmezeit, kellékeit és kisebb díszletelemeit is megvásárolhatják a látogatók. A kisebb tárgyak becsületkasszások, a nagyobb tételek alkuképes irányárasok.

A Maladype Színház előadásainak különleges világát reprezentáló egyedi tárgyak között kincsre lelhet színházbarát, rajongó, gyűjtő, tevékenységéhez szükséges tárgyakat, kellékeket találhat bárki, magánszemélyek mellett cégek, kulturális, művészeti szervezetek (iskolák, színházak, múzeumok) és sportegyesületek egyaránt.

A Maladype rendezvénye a Színházak éjszakájára megváltott karszalagtól függetlenül látogatható, várunk minden érdeklődőt és kincsvadászt!

Helyszín: Maladype Bázis, 1088 Mikszáth Kálmán tér 2.

További információ a 06 70 635 0644-as telefonszámon és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

szinhaz.hu, 2016.