A Maladype Színház támogatói projektje

A pályázati és támogatási lehetőségek folyamatos csökkenése miatt 2013 nyarán a Maladype Színház művészeti tevékenysége, közhasznú munkája, színházi nevelési programsorozata és mindennapi létezése egyaránt veszélybe került.
A rendkívül nehéz helyzetben nem csak a kiemelkedő hazai és nemzetközi együttműködések, hanem a társulati- és alkotói lét finanszírozása is lehetetlenné vált.
A válságot előnyükre fordítva, szellemiségük, értékeik megmentése érdekében a független színházi területen egyedülálló módon a Maladype egy évvel ezelőtt meghirdette "Százan százzal egyért!" elnevezésű támogatói projektjét, mely alternatívát kínál arra, hogy száz vállalat, intézmény és magánszemély, valamint a Maladype Színház közösen mutasson új, modellteremtő irányt a magyarországi támogatási gyakorlatban.
A koncepció innovatív kultúrája érzékenyen reagál a támogatási keretek kényszerű szűkülésére, így nagyobb adományok helyett több, kisebb támogatásra számít. A kezdeményezés, melynek fővédnöke Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, félidejében jár.
Eddig közel ötven hazai és külföldi támogató, kis- és középvállalkozás, nagyvállalat és legfőképpen mecénás magánszemély ismerte fel a Maladype filozófiájában rejlő érvényes és hiteles gondolatokat.

Népszava, 2014.