A Maladype Olaszországban próbálja új bemutatóját

A „rontás anatómiájának” jegyében próbálja Macbeth/Anatómia című új produkcióját a Maladype Színház Olaszországban.

A társulat augusztus végéig tartózkodik Fara Sabinában, a Teatro Potlach kolostorból színházzá alakított épületében, ahol a Macbeth-téma tabu területeit és rejtett tartalmait kutatják az elmélyülésre alkalmas különleges környezetben. A Trafóval koprodukcióban készülő előadás, amelynek bemutatója szeptember 6-án, 7-én lesz Budapesten, Macbeth kettős személyiségének növekvő és aláeső fázisait tanulmányozza.
A Macbeth/Anatómia összművészeti esemény, ahol a szakrális irónia a színészek nyers és dinamikus játéka által profanizálódik. Balázs Zoltán, a darab rendezője egy olyan szexuális és diabolikus erők által mozgatott világot szeretne létrehozni, amelynek középpontjában az „(im)potencia” és a „(meg)rontás” fogalma áll. Az Erosz és Thanatos által determinált Macbeth történet szavakon túli világának rejtett dimenzióit irányító nyers ösztönök befogása a rendező elképzeléseinek legfőbb mozgatóereje.

A Maladype művészei az olaszországi próbaidőszak alatt olyan aktív alkotóteret kísérelnek meg létrehozni, ahol a játszók nem a megszokott, átélő színészi magatartásban, hanem a térbe kiterítve, a mozgás-cselekvés rendszerében teszik plasztikussá a szereplők belső szándékait, vívódásait, magasabb realitáshoz való viszonyait. A színészek pontosan felépített közös munkája és a próbafolyamat kreatív energiáinak összpontosítása által olyan „más-világot” próbálnak teremteni, amely nagyszámú asszociációs teret nyithat meg mind az alkotók mind a nézők számára.

A hazai és nemzetközi koprodukciós partnerek támogatásával létrejövő előadásban Katus György szobrász több alkotása és Üveges Péter gitárdizájner egyedülálló hangszerkollekciója is látható és hallható lesz.

7 óra 7, 2013.