A Mester és Margarita a Café Budapesten

2013. október 19-én két alkalommal mutatják be a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a budapesti Maladype Színház koprodukcióját a Mester és Margaritát a Nemzeti Színházban a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretei közt.
A nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a budapesti Maladype Színház koprodukciójában frissen bemutatott Mester és Margarita a Bulgakov-regény rendhagyó adaptációja. Az egymás mellett futó szimbolikus, allegorikus és mágikus történetszálakat a rendezői koncepció DNS-spirálhoz hasonlóan fonja egymásba. Az egymásra vetülő gondolati síkokból és tükröződésből kialakított szöveg egy monumentális kirakójáték megszerkesztésére adott lehetőséget. Balázs Zoltán kétféle rendezői megoldást, két különböző változatot tár elénk.

Az összművészeti puzzle szervesen egymásra épülő elemei a szöveg, a látvány, a pontosan megtervezett mozdulatok, a film és a zene, mind-mind része annak az összetett gondolati konstrukciónak, mely a „színház a színházban" élményén keresztül fókuszálja a néző figyelmét a sokrétű történet rejtett tartalmaira.
Rendező: Balázs Zoltán
Előadják: Mariana Mihu, Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan, Eduard Pătraşcu, Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari, Sanda Anastasof
A színházi előadás román nyelven magyar feliratozással tekinthető meg.

fidelio.hu, 2013.