Schilling Árpád a Maladypénél

Február 6-án a Maladype Bázison Schilling Árpáddal lehet beszélgetni a rendezői gyakorlatokról, módszerekről.
A Maladype Színház 2010 októberében indította útjára új, Szabad Akadémia címet viselő előadássorozatát, mely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben.
Ebben az egész évadot átölelő sorozatban azokra számítanak, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotógondolat teremtő-aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.
A tervezett témák és programok nyilvános párbeszédek formájában alkalmat teremthetnek mindannyiunk számára, hogy kicseréljük gondolatainkat, hogy beszéljünk önmagunkról és a világról, és új tartalmakat, új azonosságokat találjunk a színházi valóság számunkra még ismeretlen fogalmaiban.

Február 6-án 12:00-tól a Maladype Színház Szabad Akadémia előadássorozatának vendége Schilling Árpád, akivel rendezői gyakorlatokról, módszerekről lehet eszmét cserélni. A következő akadémiai alkalomfebruár 20-án lesz, amelyen Kukorelly Endre a cselekvő gondolatok témájáról beszélget a résztevőkkel.

fidelio.hu, 2011.