Szabad Akadémia

December 11-én, vasárnap Forgách András, drámaíró, dramaturg, rendező lesz beszélgetőpartnerünk.

Téma: Heinrich von Kleist: Amphitryon - a születés mítosza

Ebben az egész évadot felölelő sorozatunkban azokra számítunk, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotó gondolat teremtő aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.

Tervezett témáink és kapcsolódó programjaink nyilvános párbeszéd formájában alkalmat teremthetnek mindannyiunk számára, hogy kicseréljük gondolatainkat, hogy beszéljünk önmagunkról és a világról - és új tartalmakat, új azonosságokat találjunk a színházi valóság számunkra még ismeretlen fogalmaiban.

Így, a tavalyi évad sikeres Übü király nyílt próbáihoz hasonlóan a nézőkkel együtt és a Maladype Színház színészeinek közreműködésével, kilépve az idő- és a térdimenziók által meghatározott jelenből - a platóni szabadgondolkodás mintáját követve – felépíthetjük a korszerű színházi műveltség alapjait képező, új „színházi civilizációt”.

A Szabad Akadémia vendégei jelentős hazai és nemzetközi szakemberek.

Vendégeink voltak:
Aprics László, Heller Ágnes, Kozma András, Sáry László, Janisch Attila, Kukorelly Endre, Orosz István, Schilling Árpád, Béres Ilona

"Nem tehetem meg, hogy úgy fessek tájképet, hogy közben nem veszek tudomást arról, ami körülöttem zajlik."
- Oskar Kokoschka

A Maladype Színház 2010 októberétől ennek a mottónak a jegyében indította útjára „Szabad Akadémia” címet viselő előadássorozatát, amely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az előadássorozatra előzetesen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelentkezni.

Helyszín:
Maladype Bázis
VIII. ker Mikszáth tér 2.

Belépő: 1000 Ft