Maladype évadkezdés

Megkezdődtek Csehov Platonov című darabjának próbái a Maladype Bázison, a bemutatóra 2010. október 16-án kerül sor a Thália Színházban, a Budapesti Őszi Fesztivál keretén belül.
Fátyol Kamilla, Lendváczky Zoltán, Orosz Ákos, Páll Zsolt, Tompa Ádám mellett idén három új fiatal színésszel, Faragó Zénóval, Ligeti Kovács Judittal, Tankó Erikával egészült ki a társulat.

A Maladype Színház 2010/2011-es évadterve – szándékaink szerint- szorosan illeszkedik az előző évadban megfogalmazott, elindított és számos részletében már megvalósított tervezethez, melynek központi filozófiája továbbra is a ,,játékos öntörvényűség”. Tervezett programjainkkal biztosítani szeretnénk társulatunk számára művészi kontinuitás lehetőségét és a Maladypére jellemző kvalitások megőrzését és továbbfejlesztését.

Köszönhetően előadásaink játékos, újító jellegének, közönségünk többször visszatérhet hozzánk, hogy a közös játékokon már beavatott személyként élvezhesse előadásaink aznapi érvényességét. Színészeink fizikai-, lelki- és szellemi erőnléte így teljes intenzitást és folyamatos kondicionálást igényel. Ennek a ,, szükséges” és ,,elvárt” minőségnek az elérésére törekszünk a következő évad bemutatóival is, melyek - remélhetőleg – a közönséggel való kapcsolatunkat szisztematikusabb, organikusabb és még elevenebb viszonyba helyezi.

Terveink között szerepel egyfajta ,,Szabad Akadémia” létrehozása, melynek keretein belül, a Maladype Bázison, - szakemberek bevonásával, folytatni tudjuk a közönséggel való közös gondolkodást. Ennek során bizonyos fogalmak, melyek tisztázatlanok még színházi mindennapjainkban, (újra) megtalálhatják valódi értéküket és gyakorlati tartalmukat.

Külön öröm számunkra, hogy a Maladype független és fiatal társulatához a 2010/2011-es évadban két olyan tapasztalt és ragyogó színészegyéniség is érkezik vendégként, mint Törőcsik Mari és Béres Ilona – különleges találkozás lehetőségét ajánlva színházunk számára.
Emellett Pater Sparrow néven ismeretes filmrendező, Verebes Zoltán is dolgozik velünk az évad során.

Csehov: Platonov
Rendező: Balázs Zoltán
Bemutató: 2010. október 16. (Thália Színház)
A Budapesti Őszi Fesztivál keretén belül.

Beaumarchais:Figaro házassága
Rendező: Zsótér Sándor
Bemutató: 2010. december 20. (Maladype Bázis)
m.v.: Törőcsik Mari

Dante: Pokol
Rendező: Balázs Zoltán
Bemutató: 2011. március 31. (Trafó)
m.v.: Béres Ilona