Tarts velünk egy újabb Numerára! – Fókuszban a kilences számjegy

Februárban újabb izgalmas témákkal és különleges vendégekkel folytatjuk a számok körüli expedíciót. Balázs Zoltán chicagói vendégrendezésének ideje alatt februárban és márciusban a Numera! moderátora Kántor Viola, a HírTV híradós műsorvezetője, kulturális szerkesztője.

Vendégeink lesznek Füzessy Tamás, Tolkien-kutató, a Magyar Tolkien Társaság társelnöke, aki a J.R.R. Tolkien által megalkotott mitológia rejtelmeibe, tündék, hobbitok, orkok birodalmába kalauzol bennünket, Jankovics Marcell, Kossuth-díjas rajzfilmrendező, könyvillusztrátor, író, akivel többek között a számok és a jelképek kimeríthetetlen jelentéstartalmát vizsgáljuk és szó esik majd Az ember tragédiája animációs filmváltozatáról is; Oltai Kata művészettörténész, kurátor, akivel női-férfi szerepmodellekről, anyaságról, gyermekvállalásról és hivatástudatról beszélgetünk és Vásáry Tamás, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, akivel a zenetörténet nagyjait segítségül hívva és Szepes Mária gondoltait idézve próbáljuk megérteni a számok bonyolult rendszerét.

Időpont: 2016. február 14. 15.00
Helyszín: Maladype Bázis, VIII.ker. Mikszáth tér 2. első emelet

Kántor Viola, a Maladype Numera! programsorozatának moderátora
jelenleg a HírTV híradós műsorvezetője, kulturális szerkesztője. Korábban a HírTV művészeti, tudományos portrésorozatának, az Ikonnak a szerkesztő-műsorvezetője, majd a Galéria című kulturális vitaműsor szerkesztő-műsorvezetője. Később a globális kérdésekkel foglalkozó Civilizációt vezette, mely a nemzetközi fegyverkereskedelemtől kezdve az űrkutatáson át a tehetséggondozásig széles körben ölelt fel témákat. Jogász-bölcsész végzettséggel nem csoda, a kérdezés lett a fő műfaja. Addiktív színházlátogató, aki nem tervezi a leszokást.