Színházak csatái, Trafó, 2010. április 25., 15.00

Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát, a Honfoglalót most élőben játsszák, gépek nélkül, nézők előtt; színházigazgatók, színészek és dramaturgok közreműködésével. Az elő- és középdönőknek a Trafó ad otthont, a műsorvezető-játékmester Scherer Péter lesz.

A Maladype csapata: Balázs Zoltán, Fátyol Hermina, Tompa Ádám

1. csata

Budapesti Bábszínház (piros)
Maladype Színház(sárga)
Kecskeméti Katona József Színház (zöld)

2. csata

Merlin Színház (piros)
Honvéd Társulat (sárga)
Szombathelyi Weöres Sándor Színház (zöld)

3. csata

Magyar Állami Operaház Nemzeti Balett (piros)
Vígszínház (sárga)
Momentán (zöld)

A február végi első elődöntő győztesei: a Duna Művészegyüttes, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Tatabányai Jászai Mari Színház.

A második elődöntő győztesei: Koma, a HOPPart és a Dumaszínház

www.honfoglalo.hu


A Honfoglaló a kvíz-kérdések, a stratégia, a szerencse, és a tudás birodalma. A már 8 éve létező internetes játékban három játékos feleletválasztós és tippellős kérdések helyes megválaszolásával próbál magának minél több területet szerezni Magyarország vagy Európa térképen. Minél több megyét szerez valaki, annál több pontot kap. Fölényes győzelmet arathat az a játékos, aki a másik várára tör, és annak mindhárom tornyát lerombolja.
A Színházak csatáiban a játék szervezői a kvízjáték és a színház értékeit állítják egymás mellé. Kiderül, mit tudnak a színházakban dolgozók: hiszen ők szakmájukból adódóan is sokat olvasnak, rengeteget foglalkoznak irodalommal, történelemmel. Ezekről a területekről sok kérdést merít a Honfoglaló.

Művészek, vagy a művészeti területeken járatos szakemberek mérik tehát össze tudásukat és tehetségüket. A játékok során kiderül, hogyan működik a memóriájuk, mire emlékeznek a színházi darabok által, milyen csapat-játékosok, és mennyire gyorsak.

A bajnokság játékvezetője Pepe, alias Scherer Péter lesz. Ismert színészünk: játszott az Arvisurában, a Bárkában, a Krétakörben és számtalan filmben. A kérdéseket egy, erre az alkalomra verbuválódott Kérdés-bizottság állítja össze. Az elnök Bihari Attila, a játék „atyja".

Az elődöntőkben 27, két-három fős színházi csapat méri össze a tudását, általános műveltségi és színházi témakörökben. A selejtezőket három nap alatt bonyolítják, ezek során minden egyes alkalommal kilenc-kilenc csoport játszik. A csapatokat kamerák előtt, sorsolással választják ki egymáshoz. A szinhazakcsatai.honfoglalo.hu oldalon tippelni lehet arra, kik lesznek a csata-győztesek. A középdöntőbe csak a 9 elődöntő csatanyertese jut. A fődíjért a POSZT-on játszik az a három csapat, amely már két győzelmet tudhat a magáénak.

A játék élvezetén túl miért küzdenek a társulati tagok? A több millió forint értékű reklám- és hirdetési megjelenésért, amit a csapat színháza a 2010-2011-es évadban használhat fel.

A tét tehát komoly, a cél nemes. A csatadélutánok a játékról, a találkozásról, a szórakozásról és szórakoztatásról, a csapatszellemről és nem utolsósorban a műveltségről, a tudásról szólnak. Az eseménysorozatnak a Trafó ad helyet. A megmérettetésre várják a kvízjáték szerelmeseit, a csapatok ugyanis egyszer a közönség segítségét is kérhetik.

Elődöntők:
Február 28. 15 óra
Március 28. 15 óra
Április 25. 15 óra
Minden egyes alkalommal kilenc-kilenc csapat méri össze tudását. Minden elődöntőből a három legsikeresebben csatázó csoport jut tovább.

Középdöntő:
Május 16. 15 óra
9 csapat méri össze a tudását, a három legjobb jut a döntőbe!

Döntő:
Júniusban, a POSZT-on, legjobb 3 csapattal!

Helyszín:
Trafó - Kortárs Művészetek Háza (1094 Liliom u. 41.)

------------

Jegyek kaphatók a Trafóban és az Interticket jegyeladó hálózaton keresztül.
Trafó bérlet érvényes! Csatabérlet váltható.
A jegy ára: 1999 Ft (Ebben az évben született a Honfoglaló.)
Csatabérlet a 4 alkalomra 6164 Ft (1541-ben foglalták el a törökök csellel Budát.)

PARTNEREK:
A bajnokság kiemelt médiatámogatói az EMG Média (ötletgazda) képviseletében: és a CEMP Média (a www.honfoglalo.hu tulajdonosa).
További médiatámogató a Duna TV.