Vasárnap jön az év első Numerája!

Az eddigi nagysikerű alkalmak után legközelebb január 18-án, vasárnap délután lesz lehetőségük az érdeklődőknek csatlakozni a Numera következő állomásához, melynek középpontjában ezúttal a KETTES számjegy áll majd.

Vendégeink lesznek Szabó T. Anna költő és Dragomán György író, Karsai György klasszika-filológus, színház- és irodalomtörténész, Kabai Lóránt író, szerkesztő, kritikus A vasárnapi eseményen szó esik majd írás és élet összefonódásáról, kettős alakban megjelenő lényekről, androgün jelenségekről, író és alteregója viszonyáról s hogy ezt hogyan dinamizálja az önleleplezés, valamint arról, mit jelent megalkotni egy feltétlen bizalomra épülő duettet.

A decemberi Numerán vendégeink voltak Gábor György vallásfilozófus, aki többek közt az egyes számjegy vallásfilozófiai és kultúrtörténeti vonatkozásairól osztotta meg velünk gondolatait az eggyé válás emberi ösztönének legősibb nyomaitól kezdve az isteni egységhez kapcsolódó fogalmak összetettségéig; Pater Sparrow filmrendező, látványtervező, aki az 1 című film létrejöttének folyamatáról és az alkotói magánnyal kapcsolatos személyes élményeiről is mesélt nekünk, valamint Kárpáti Tamás műgyűjtő, a Hungarikonok gyűjtemény tulajdonosa, aki a gyűjtemény keletkezésének és folyamatos bővülésének története mellett beszélt az emblematikus tárgyak és a művészi szabadság találkozásának problematikájáról is.
Szintén vendégünk volt Fodor Ákos költő, műfordító, aki ugyan személyesen nem lehetett jelen, de nyilvános telefonbeszélgetésünk során, megkapó gondolati gazdagsággal mesélt nekünk a haikuról mint a tökéletes tartalmi és formai egység műfajáról s arról, milyen szerepet töltenek be az egyhez köthető fogalmak alkotói gondolkodásában. Végezetül ajándékként Pilinszky János Egy szenvedély margójára című versét hallgathattuk meg tőle személyes tolmácsolásában.

Következő Numera: január 18., 15 óra, Maladype Bázis (1088 Mikszáth tér 2.).

Bővebben a programról: http://www.maladype.hu/hu/programs/2878 
Várunk minden érdeklődőt!