Decemberben újra Numera a Maladypében

A havi rendszerességgel jelentkező Numera közönség felé is nyitott, interaktív eszmecseréi során meghívott vendégeinkkel közösen a számok sajátos világrendező szerepét járjuk körül. A beszélgetések célja elsősorban nem a tudományos igényű, teljes körű áttekintés, sokkal inkább egyfajta nyomozás, kötetlen kalandozás a numerikus jelek világában. A számok konkrét, absztrakt, szimbolikus jelentésének vizsgálatán túl, a szabad asszociációnak is teret engedve, játékos kísérletet teszünk arra, hogy összekapcsoljuk a tudományok és művészetek egymástól távol eső területeit. Ehhez a rendhagyó expedícióhoz ezúttal is a színház szolgál iránytűként:mindenekelőtt olyan fogalmakra és területekre szeretnénk összpontosítani, melyekben a számok az alkotás folyamatával fonódnak össze.

A novemberi nyitóalkalom témájához, a nulla számjegyhez kapcsolódva kiemelt vendégeink (Monspart Sarolta, Sáry László, Surányi László, Tankó Erika) és a résztvevő érdeklődők kötetlenül beszélgettek többek közt újrakezdésről, lenullázásról, a tiszta lappal indulás lehetőségéről, a nullvektor spirituális jellegéről, a csend zenéjéről, megosztva egymással számtalan szakmai titkot és személyes történetet.

A sorozat következő, december 7-ei állomásának központi számjegye az EGY, s terveink szerint a beszélgetést olyan, a számjegyhez köthető fogalmak dinamizálják majd, mint az egyediség, egyszeriség, a monománia lélektana, a megismételhetetlenség s rögzítése, a teljesség, isteni egység s ezek vallásfilozófiai megközelítése, valamint szó esik majd híres elsőkről, utolsókról és egyetlenekről is. Az eseményen vendégeink lesznek Czigány Ildikó, az első magyar női pilóta, Gábor György, vallásfilozófus, Kárpáti Tamás műgyűjtő, a Hungarikonok gyűjtemény tulajdonosa és Pater Sparrow, az 1 című film rendezője.

A következő Numerára december 7-én 15 órakor kerül sor a Maladype Bázison (1088 Mikszáth tér 2.).

Várunk minden érdeklődőt!