Equilibrio/Ellentétek egyensúlya - Magyarországi előbemutató és nyílt nap a Maladype Bázison

Március 13-án, a Maladype Bázis nyíltnapján, Soňa Ferienčíková és Ľubo Bukový, a Nemzetközi Visegrádi Alap alkotói ösztöndíjasai mutatkoznak be.

Program:

10:00-11:00 Thai chi, chi kung
Küzdősportokra alapozott mozgásszínházi edzés.

14:30-17:00 VETÍTÉS
Adam Hanuljak előadó-művészetről szóló dokumentumfilmjeiből

19:00-20:00 EQUILIBRIO
magyarországi előbemutató, azt követően beszélgetés az alkotókkal

Közreműködő művészek: Soňa Ferienčiková, Ľubomír Bukový
Dokumentumanyag és videó összeállítása: Adam Hanuljak
Dramaturgok, lektorok: Sara Fenoglio (IT), Jaroslav Vinarský (SK)

A rendezés sajátosságai miatt csak huszonöt nézőt tudunk befogadni az esti elő-bemutatóra. Ezért kérjük, ha részt szeretne venni az előadáson, akkor előzetesen regisztráljon az alábbi csatornákon:

telefonon: 70/326 8108,
e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Equilibrio belépő: 300 Ft

Regisztráció lezárta után, értesítjük, hogy tudunk-e jegyet biztosítani az Equilibrio elő-bemutatóra.

Adam Hanuljak a pozsonyi Művészetek Akadémiáján (VŠMU) dokumentumfilm-rendező szakán diplomázott, a Comenius Egyetem művészeti fakultásán vallástörténetet hallgatott. Filmjeiben általában kisebbségekkel és preformatív művészetekkel foglakozik. Videó-installációkat készít színházak számára, dokumentumfilmes workshopokat tart.
Soňa Ferienčíková a prágai Művészeti Akadémián (AMU) végzett a tánc és koreográfia szakon. Tanulmányait Antwerpenben és Salzburgban folytatta.
Lubo Bukovy a pozsonyi Művészetek Akadémiáján (VŠMU) végzett színészként, előadó-művészeti tanulmányait különböző kutatószemináriumokon és laboratóriumi munkákban fejlesztette Prága, Wroczlaw, Velence és München között. Többek között Anatolij Vasiliev és Isola Pedagoggia mesterkurzusain. Számos színházi-és filmszerepet tudhat maga mögött.

A program támogatói: Nemzetközi Visegrádi Alap, Szlovák Intézet, Budapest