A Színikritikusok szerint a Dada Cabaret az évad egyik legjobb független színházi előadása

A Színházi Kritikusok Céhe idén 38. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.
A céhtagok legalább kilencven magyar nyelvű premier megtekintése után voksolhatnak, tizenöt kategóriában, az általuk legkiemelkedőbbnek ítélt alkotásokra és alkotókra. A helyezésekért kapott pontok megszámlálásával kialakult a 2016/2017-es évad esélyeseinek kategóriánkénti névsora. A Maladype Színház Dada Cabaret című abszurdját a színikritikusok a legjobb független színházi előadás díjára jelölték.
S hogy végül kik kapják 2017-ben a Színikritikusok Díját, arra szeptember 21-én 20 órakor derül fény a díjátadó gálaesten, a Budapest Bábszínházban. A díjátadó idén is nyilvános, jegyet az eseményre az interneten (https;//www.jegy.hu/program/38szinikritikus-dijatado-82635) lehet vásárolni.

Vélemények a Dada Cabaret-ról:

„A tartalmi minőség és az alkotók kivitelezésének profizmusa emeli az elődást a kult időtálló kategóriájába.”
Takács Máriusz, Kultifilter, 2016.

„A Dada Cabaret szerkesztett őrület, grammra kimért szabadság, illedelmes okádás. Balázs Zoltán eltalálta a mértéktelenség mértékét.”
Török Ákos, 7 óra 7, 2016.

„Balázs Zoltán biztos kézzel, játékos könnyedséggel rendezte a hatalmas ramazurit, egetverő ökörködésre ihletve a szereplőket. De a marháskodáson túl érződik azért az az öldökléssel teli, meghibbant, tébolyult világ, amelyik létrehozta a dadaizmust, ami már több mint száz évvel ezelőtt született, és sajnálatos módon mit sem veszített az aktualitásából.”
Bóta Gábor, Népszava, 2017.

„Kiváló előadás, ha szeretnénk valami különlegeset kapni, amely nemcsak elgondolkodtat, de a végletekig megnevettet és szórakoztat.”
Bence V., Corn and Soda, 2016.

"Balázs Zoltán könnyed ujjgyakorlatként játszik a műfajok adta lehetőségekkel. Minden pillanatban történik valami szórakoztató, de felvillannak a társadalomtükrök fájó pontjai is."
Sárosi Emőke, Kútszéli Stílus, 2016.