Újra Szem/Fény/Vesztés - téma: plakát

Orosz István a következő Szem/Fény/Vesztés programjáról és meghívott vendégéről:

"Talán emlékeznek az előző előadás résztvevői, hogy az akkori apropót egy aktuális tárlat adta: New Yorkban, a Metropolitain Múzeumban "Faking it" címmel a fényképhamisítás klasszikus darabjaiból nyílt kiállítás, és ennek ürügyén a vendég Haris László a fotó és a hazugság kapcsolatát elemezte, én pedig egy rajzfilmem (Sakk!) és egy készülő könyvem (Sakkparti a szigeten) kapcsán egy hírhedt hamisított fényképet (Bogdanov Leninnel sakkozik) mutattam be.

A következő előadás is aktuális (épp csak megnyitott, illetve még javában látható) kiállításokhoz kapcsolódik, a téma pedig a plakát.
A kiállítások megint csak távoliak: Isztambulban november 22-én nyílt plakátkiállításom, Moszkvában és Nagyszombatban a közelmúltban (október 9-én és november9-én) nyílt meg a plakátbiennálé és a plakáttriennálé, illetve akad egy igazi kuriózum is, egykori tanáromnak, a plakátosok doyenjének Balogh Istvánnak legelső (!) tárlata is nyitva van még Sopronban az egyetem galériájában.

Természetesen lesz vendégelőadó most is, ráadásul tényleg meglepetés, nekem is az, mert ott fogok én is megismerkedni vele: Varga Anna Gizellánakhívják, hivatalosan még csak tanulja a plakáttervező szakmát, de már egy csomó fontos plakátverseny kitüntetése ott lapul a zsebében. Hátha megmutatja! Szóval kedves budapestiek, ha nincs kedvetek lejárni a lábatokat, akkor csak a Maladypébe kell eljönnötök, a Mikszáth térre."

Belépőjegy árak:

Teljes árú jegy: 1800 Ft
Diák-/nyugdíjas jegy: 1500 Ft

Jegyrendelés a hét mindennapján:

online: jegy.hu, malaype@maladype. hu
telefonon: 70/326 8108

Jegyvásárlás a befogadóképesség függvényében, az előadás előtt a helyszínen is.

A megrendelt jegyek átvehetők a helyszínen vehetők át az előadás előtt tizenöt perccel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Helyszín: Maladype Bázis VIII.ker. Mikszáth tér 2. első emelet