Nina Segal: Az éjszakában - felolvasószínházi esemény zongorával

Nina Segal költői víziója először lesz látható magyar nyelven a Maladype Színházban, egy zongora és öt emberi hang tolmácsolásában.
Az eseményt szokás szerint beszélgetés követi, amelynek keretében az új drámák, égető kérdések, az írás vagy a fordítás is terítékre kerülhetnek, de a bátrabbak saját szövegeket is felolvashatnak.

Nina Segal drámája egy gyerekszobából kiindulva vezeti le az apokalipszist, céltudatosan megragadva korunk morális útvesztőit. Az írónő darabjával jelen idejűvé tesz egy olyan világot, amelyet ízig-vérig átitat a terror, felelőtlenség. Mégis éppen a nemzés, a teremtés az az egyetlen gesztus, amellyel felülírhatjuk magunkat. Az éjszakában van egy pillanat, mikor az idő megáll, és a létrejött vákuum átjárhatóvá teszi a valóságokat. A férfi és a nő egy tudatvesztett zuhanásban találják magukat, egy pillanatra (napkelte előtt).

NŐ: Huszárik Kata, Szilágyi Ágota, Tankó Erika
FÉRFI: Bödők Zsigmond
Zene: Horváth Hannah, Kisgyörgy Ilka
Fordító: Sényi Fanni, Bartha Lóránd

Rendező: Bartha Lóránd

Nina Segal (29) Londonban és New York-ban élő és alkotó drámaíró. Az éjszakában (napkelte előtt) című debütáló darabját 2016-ban díjazta a Yale Drama Series, illetve az abból keszült előadást a londoni Gate Theatre, Ben Kidd rendezésében. Az amszterdami NDSM Treehouse rezidencia-program résztvevője volt 2015-ben, a Soho Young Company tagja. Jelenleg a HighTide First Commissions-ösztöndíj alkotója. Munkái műhelyekben készülnek, általában a színészekkel közös játékok mentén, amelyeket hosszan tartó kutatások előznek meg.