A Lorenzaccio meghívást kapott a XVI. Alternatív Színházi Szemle versenyprogramjába

A Lorenzaccio meghívást kapott az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Debreceni Alternatív Színházi Szemle (DASzSz) versenyprogramjába.
Az idei szemle versenyprogramjának válogatója Szalai-Szabó István a Városi Színház/Sirály vezetője volt.Az Alternatív Színházi Szemle 1994 óta nyújt bemutatkozási lehetőséget a független színházi terület kiemelkedő társulatai számára. A szemle mindig az aktuális évben született, különböző műfajú, innovatív szemléletű, alternatív és független színházi előadásokat gyűjti össze és bocsátja szemlére. Ami a kőszínházaknak a POSZT, az az alternatív és független színházaknak az Alternatív Színházi Szemle – az éves, rendszeres és legrangosabb seregszemle: mértékadó és kiemelt fontosságú bemutatkozási fórum. A Szemle az első nyolc évben Budapesten, majd 2003-tól 2007-ig, öt alkalommal Szegeden zajlott. 2008 óta a Befogadó Színházak Társulása és a Független Színházak Szövetsége együtt rendezi az eseményt, s az elmúlt két évben Debrecen adott otthont a rendezvénynek.

A XVI. Alternatív Színházi Szemle 2010-ben a pályázati támogatások radikális csökkenése miatt a Merlin Színházban kerül megrendezésre.

A MERLiN Színházban látható előadások:
Duda Éva Társulata: Lunatika, koreográfus: Duda Éva
Fehér Ferenc: Tao Te, koreográfus: Fehér Ferenc
Gergye Krisztián Társulata – Bárka Színház: Nádas Péter: Találkozás, rendező-koreográfus: Gergye Krisztián
Gergye Krisztián Társulata – Bárka Színház: Nádas Péter: Temetés, rendező-koreográfus: Gergye Krisztián
Hólyagcirkusz Társulat: Kant, rendező: Hólyagcirkusz Társulat
Maladype Színház: Lorenzaccio – Alfred de Musset műve nyomán, rendező: Zsótér Sándor
Pintér Béla és Társulata: Pintér Béla: A szutyok (az előadás helyszíne a Szkéné Színház), rendező: Pintér Béla
Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház – Urbán András Társulata: The Beach – Albert Camus Közöny című regénye alapján, rendező: Urbán András
Szputnyik Hajózási Társaság: Kockavető, rendező: Bodó Viktor
Tünet Együttes: Az élet értelme, rendező: Szabó Réka

A fesztiválhoz a philadelphiai Pig Iron Theatre Company művészeti vezetőjének, Quinn Bauriedel-nek, “Piros orr” workshopja kapcsolódik a Tűzraktérben.

További információk: www.aszsz.eu