Hétvégén újra Nagyszebenben játszik a Maladype

A márciusi bemutató után először térnek vissza a Maladype színészei Nagyszebenbe, hogy a több hónapos próbafolyamat eredményeként megszületett Mester és Margarita című koprodukciós előadást hétvégén, április 20-án és 21-én, a Radu Stanca Nemzeti Színház színpadán, román kollégáikkal együtt, két különböző változatban újrajátszhassák.

A román sajtó és kritikai „visszhang” szerint Balázs Zoltán „Mester és Margaritájának” mindkét változatát látni kell. Monica Andronescu elemző írása, melynek címe „Ha Jézus nem létezett volna, ki kellett volna találni” és Mircea Morariu Mester és Margarita „krónikája” pontosan elemzi a két változat azonosságaira és különbségeire építő rendezést, mely hűen követi a bulgakovi optikát, ugyanakkor a mű teljesen új területeire fókuszál és mai kontextusaira is rávilágít. A nézők intellektusát és érzékszerveit egyszerre ingerlő többnyelvű előadás partneri viszonyra emeli a néző szerepét és mindkét változatban különleges film-színház-zene összművészeti élményt ígér.

A nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a budapesti Maladype Színház koprodukciója.

Szereplők: Mariana Mihu, Orosz Ákos, Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Cristina Ragos, Diana Fufezean, Serenela Mureşan, Lendváczky Zoltán, Eduard Pătraşcu, Tankó Erika, Ema Veţean, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Florin Coşuleţ, Vlad Robaş, Dan Glasu, Mihai Coman, Viorel Raţă, Arina Ioana Trif, Ciprian Scurtea, Gabriela Neagu, Eva Ungvári

Eredeti színpadi változat: Kiss Ilona és Balázs Zoltán
Fordító: Crista Bilciu
Díszlet és Fényterv: Velica Panduru és Balázs Zoltán
Jelmez: Velica Panduru
Koreográfia: Balázs Zoltán
Zene: Zeno Apostolache
Rendezte: Balázs Zoltán

A fotókat Maria Stefanescu és Paul Baila készítette.