Monamo koncert a Maladype Bázison

A Maladype Színház december 23-án vasárnap 20:00-kor ad helyet a MoNaMo Együttes koncertjének.

„...Elsősorban saját dalainkat játsszuk, melyekre minden jellemző, amit szeretünk ès tanultunk. Nèha folkos dallamok hangzanak el, nèha, mintha klasszikus zenét hallanànk, vagy egyszerre mindkettőt. Kortàrs magyar költők verseire született művek is felcsendülnek, majd elhangzanak a koncerteken kedvenc standardjeink is sajátos feldolgozásban. Nem hivalkodó, nem hajmeresztő, nem idegtépő muzsikát játszunk, hanem örülünk és a zene öröme miatt tesszük a dolgunkat: muzsikálunk!...” /MoNaMo/

A zenekar hangzásvilágának sokszínűsége, impulzív ereje, spiritualitása, a klasszikus zene, a folk és a jazz végtelen keveredése az élő bizonyíték arra, hogy nincsenek műfaji határok, csak felszabadult öröm létezik, ha tehetséges zenészek együtt muzsikálnak.
Szirtes Edina Mókus, Nagy János és Mogyoró Kornél új utakat kereső muzsikusok, találkozásuk mára a magyar zenei élet egyik legfigyelemreméltóbb formációját hozta létre. Szokatlan megoldások iránti vonzódásuk, az improvizáció szeretete és kreativitásuk minden alkalommal izgalmas crossover kísérletek felé tereli őket.

Az együttes tagjai:

Mogyoró Kornél – ütőhangszerek

Bátyja hatására öt éves korában kezdett ütőzni, majd autodidakta módon tanult zenélni. 12 éves korában lépett fel először, 20 éves korától vallja magát professzionális ütőhangszeresnek. Számos magyar zenekarban közreműködött, játszott többek között a Dafina zenekarral, Presser Gáborral, a Tátrai Banddel és Gerendás Péterrel. Első saját zenekara az Electric Jazz Force volt, amivel Magyarországon és külföldön egyaránt számos sikeres koncertet adtak. Lemezük 2000-ben jelent meg, Opposite Forces címmel. 2001-ben Kornél meghívást kapott az European Jazz Youth Orchestra-ba, melyet Európa legjobb fiatal zenészei alkotnak. Jelenleg az Anselmo Crew, a Peca, a Kada, a Pleszkán trió és a Kolinda zenekarok állandó muzsikusa. Rendszeresen fellép az Egyszer csak zenekarral és a Német Gábor Project-tel. A Maladype Színház tagja, Balázs Zoltán rendező állandó zenei munkatársa.

Nagy János – zongora, keyboards:

Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán végezte jazz-zongora és zeneszerzés szakon. Jelenleg a Monamo, a Free Style Chamber Orchestra és a Nagy János Trio tagja. Utóbbi 2001-ben a Mediawave Fesztiválon együtt játszott David Murray világhírű szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai az eseményt az év jazz koncertjének szavazták. 2002 májusában Dewey Redman volt az együttes partnere, 2004-ben Pálhegyi Máté fuvolaművésszel megalapította a Free Style Chamber Orchestrát. Olyan neves zenészekkel dolgozott együtt, mint Al Di Meola, Alex Acuna, Bernard Maseli, David Murray, Dave Samuels, Dewey Redman, Krzysztof Scieranski, Garry Willis, Tony Lakatos, Vinx, Dresch Mihály, Babos Gyula, Tátrai Tibor, Szakcsi Lakatos Béla, Lakatos „Ablakos” Dezső, Tomsits Rudolf, Dés László, Mohai Tamás és Csepregi Gyula.

Legfontosabb díjai, elismerései:

2011 – Erkel Ferenc díj
2005 – Artisjus Zenei Alapítvány díja
2003 – eMeRton-díj az „Év hangszeres szólistája” kategóriában
2001 – Az „Év jazz koncertje” díj David Murray-vel a győri Mediawave Fesztiválon
2000 – eMeRton-díj: Hungarian Worldmusic Orchestra „Év jazz-együttese”
1998 – eMeRton-díj: In Line együttes „Év jazz-együttese”
1997 – Getxo Nemzetközi Jazzfesztivál, „Legjobb szólista” díj

Szirtes Edina Mókus - ének, hegedű:

Hegedűművész diplomáját 2002-ben a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, ezt követően zeneszerzéssel kezdett foglalkozni. Zeneszerzőként közreműködött többek között a Szegedi Színkör, a Szegedi Kortárs Balett, Kováts Kriszta Színháza, a Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház bemutatóiban, de a 2010-es budaapesti, augusztus 20-i tűzijáték zenéjét is ő szerezte. 2004-ben és 2011-ben Artisjus díjat kapott, 2007-ben a nemzetközi Song Writing dalíró versenyen tizenötezer dalból a legjobb 14 közé választották szerzeményét. Tessék-lássék címmel megjelent szólólemezét 2010-ben a Fonogram szakmai zsűrije világzene kategóriában a legjobbnak ítélte. Stúdiózenészként és dalszerzőként számos komoly- és könnyűzenei együttes produkciójában, illetve hanglemezén közreműködik és folyamatosan koncertezik is velük (Zsédenyi Adrienn, Presser Gábor, Balássy Betti & Varga Feri, Falusi Mariann, Sárik Péter Trió, Hevesi Tamás, Nagy János, Havasi Balázs, Makám és Kolinda, Pusztaszó, FSCO, Harmonia Garden, Napoleon Boulevard). Saját zenekaraival (FabulaRasa, Nomada, Blues B.R.Others) rendszeresen fellép hazai és külföldi világzenei fesztiválokon. A Fabula Rasa-val az első Budapest Fringe Fesztiválon mutatkoztak be, ahol szakmai különdíjjal jutalmazták produkciójukat.

Cím: Maladype Bázis VIII.ker. Mikszáth tér 2., első emelet

Jegyek rendelhetők a +3670 326 8108-as telefonszámon, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a www.jegy.hu weboldalon.

A belépőjegyek ára: 2000 Ft.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!