A Maladype Színházé a legjobb színházi weboldal!

Június 8-án, a POSZT nyitónapján, a III. Színházat vegyenek! színházmarketing-konferencián átadták a Magyar Teátrumi Társaság idén alapított, Színházat vegyenek! elnevezésű díjait.

A Maladype Színházé a legjobb színházi weblap, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatáé lett az év legjobb színházi plakátja és kiadványa, , a Vígszínházé a legjobb közösségi oldal, a Békéscsabai Jókai Színházé pedig a legjobb büfé és a legjobb színházi szék. A díjra hat kategóriában lehetett nevezni. A kéthetes jelölési időszak alatt 121 pályázat érkezett 43 színháztól. A versenyen indult színházak maguk szavaztak a pályaművekre, természetesen a saját nevezésekre nem lehetett szavazni.

A kategóriagyőztesek nyereménye egy-egy 150 ezer forint értékű Facebook-kampány, melyet a színház az általa meghatározott időszakban és témában használhat fel. A nyertesek továbbá közösen részt vesznek egy kétnapos marketingképzésen, amelynek célja, hogy saját színházukra szabottan kapjanak a mindennapi gyakorlatukba beépíthető hasznos tudást.

A III. Színházat vegyenek! színházmarketing-konferencián, amely a tavaly útjára indított Színházba mentem! kampány része, csaknem 100, színházi marketinggel foglalkozó kolléga vett részt. Az idei témák között szerepelt az akadálymentesség jelentősége és a nemzetközi brandépítés, továbbá a résztvevők megismerhették a magyarországi kulturális turisztikai trendeket és a legújabb közvélemény-kutatási eszközöket.

“Lényeges, hogy a színházak hogyan tekintenek saját magukra, mennyire veszik komolyan és mennyire tervezik a kommunikációjukat. A kreativitás, a marketingeszközök tudatos használata éppolyan fontos a színházi világban, mint bárhol máshol. Tavaly 6,5 millió színházjegyet vásároltak a magyar nézők, ez a szám az öt évvel ezelőttinek a másfélszerese. Ehhez a nézőszámhoz a minőségi színházi produkciók mellett azok igényes és szellemes tálalása is fontos volt” – idézte Szabó Lászlót, a Magyar Teátrumi Társaság titkárát a szervezet közleménye.

Az összes pályázati anyag és a Színházat vegyenek! díj nyertesei megtekinthetők a szinhazbamentem.hu weboldalon.

Köszönjük, hogy ránk szavaztatok!